Предстоещите събития

Цикъл Уъркшопи "Без Тема" С Виталий Литвинов, Senior Int.1

1535037945072 1Виталий Литвинов — преподавател по Айенгар йога от Русия на нивото Senior Intermediate 1. 
Занимава се с Айенгар Йога от 2002 г., преподава от 2004 г.

Предложих такава тема - "Без Тема" - защото забелязвам тенденцията на хора да "избират", макар че преподавателят на високо ниво по-добре от ученици знае, от какво се нуждаят те. Колкото и необятно учение да е йога, отскоро всеки път трябва да "измислят" тема както преподаватели, така и организатори. Този път на вас ви предлагам една уникална възможност да дойдете в залата и да практикувате при преподавател с много голям опит, който отдавна обучава и преподаватели. Надявам се да не греша, но помня една цитата на Прашант Айенгар: "Истинският преподавателят ви учи това, от което се нуждаете, а не това, което вие от него очаквате". Нека това да е слоган на този цикъл на уъркшопи!

Виталий се е обучавал в йога по метода на Айенгара в Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI), град Пуне (Индия) при семейството на Айенгар (Шри Б.К.С. Айенгар, Гита и Прашант Айенгар, Абхиджата Шридхар-Айенгар) през годините 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 г. Участвал е в десетки конвенции, семинари и майсторски класове по Айенгар Йога, под ръководството на водещи световни преподаватели - Стефани Куърк, Лоис Щайнберг, Глория Голдберг, Габриела Джубиляро, Фаек Бириа, Манаусо Манос, Кле Соурен, Рита Келлер и други,
Завършил е курс по Йога терапия при Стефани Куърк.

прочети повече

Айенгар Йога Уъркшоп С Габриела Джибиларо

Gabriella Giubillaro in SofiaГабриела Джибиляро е една от най-известните Айенгар йога преподаватели в света. Италианка по произход и магистър по физика по професия, тя съчетава артистизъм с прецизност и логиката, тази комбинация създава нейния уникален стил на преподаване.


Практикува Айенгар йога от 1973, преподава от 1977, от 1983 почти всяка година се обучава при семейство Айенгар в Пуна. Вече е пораснало цяло поколение преподаватели, които са се обучавали при нея, именно тя е преподавател и ментор на Девид Мелони, който в момента притежава най-високия сертификат по Айенгар йога в света. 


Тя обикаля целия свят преподавайки на уъркшопи, а през 2019 ще я посрещаме и в България. 


Има много време до събитието, и повече подробности ще поствам по-късно, обаче запазете тези дати в календара си за да можете да се включите!


ВНИМАНИЕ! Събитието е за хора, редовно практикуващи Айенгар йога, способни да изпълняват Саламба Сарвангасана от 5 минути. Дата: 18-20 октомври 2019, време и цена ще споделя по-близко към събитието.

 

Миналите събития

Стабилността и пространството в стоещите и обърнатите асани с Наталия Алони

Natalia Aloni AprilАсаните от стоеж и обърнатите асани са основа на Айенгар йога и са част на почти всяка програма за практиката, затова на всеки семинар на тях им обръщат специално внимание. Чрез изпълнение на тези групи от асани можем да предобием и сила, и гъвкавост, и стабилност, и издържливост, и спокойствие на ума.


Наталия отскоро се е обучавала през три седмици в "Bellur Iyengar Yoga Center", където се провеждат интензивни семинари на най-добрите преподаватели на света, при Рита Келлер - преподавателка Senior Advanced от Германия.

Радвам се, че Наталия идва при нас да сподели с каквото се е научила там и ви каня да се включите.


Наталия е сертифициран преподавател по Айенгар йога Junior Intermediate 1, събственица на студиото "Master Of Balance Iyengar Yoga Varna".


Дата: 22 април 2018, неделя.
Време: 2 занятия по 3 часа
09:00 - 12:00, 14:00 - 17:00
Цена: 90 лв.

Изисква се предварително записване по телефона 0889568184.

Айенгар йога лагер с Полина Маринич в Равда, 23-29.07.2018

Ravda summer 2018 2Летен Айенгар йога лагер в с.Равда - добър шанс да съчетаете почивка край морето с йога практика. 


Ще има по едно 3-часово занятие всеки ден по най-горещо време, което означава ще има и достатъчно възможности за плажа и другите забавления и почивка. Занятията ще се провеждат в малкото студио "Айенгар йога 108" в с.Равда, с всички необходими материали. 


През тези 7 дни ще правим всички групи от асаните с по-дълбокото им разбиране и обучение. 


Време на занятията (може да се уточни) - от 12:00 до 15.00. 
Дати: от 23 до 29 юли 2018
Цена: 280 лева
ВНИМАНИЕ! Местата са ограничени до 8! Успейте за се включите (участието е гарантирано когато е платено).

Студиото Iyengar Yoga 108 (Равда) се намира на първата линия до морето, комплекс "Ривиера Форт Бийч" (възможно и настаняването в този комплекс), адрес, с.Равда, ул.Ривиера, 6.

Айенгар йога уъркшоп с Полина Маринич в В.Търново, 17-18.03.18

20160824 DSC05452Заповядайте на цикъл от два уъркошопа посветени на разбирането на работата с ръцете- от пръстите към раменете- раздвижване, разтваряне на гръдния кош,който ще проведе сертифициран Айенгар йога преподавател Полина Маринич.

Място - зала за йога в х.Панорама
17 март, събота от 17.00 до 20.00 часа
18 март, неделя от 10.00 до 13.00 часа 

Добра стойка, разтворени рамене, здраве на врата, свобода на дишането, лекота и радост на ума се придобиват чрез коректна и внимателна работа с ръцете. С такава работа се научават и извивките назад, и обърнатите асани, а без необходимите навици те стават опасни, вместо да носят полза. 

Полина Маринич е сертифициран преподавател по Айенгар йога, основател и преподавател на студио “Айенгар Йога 108” в София, автор на статии в списание “Йога за всички”. Практикува Айенгар йога от 2003 г., преподава от 2010 г. Обучава се в различни страни от водещи преподаватели по този стил.

Цена 90 лв за двата модула
Запишете се предварително - 0887 535 830 Елка Гигилева

Айенгар йога уъркшоп с Полина Маринич в Пловдив, 10-11.03.18

20160816 AGO 3576 preview1200x1200БЕЗОПАСНА И ЕФЕКТИВНА ЙОГА ПРАКТИКА ПРЕЗ ВНИМАТЕЛНА РАБОТА С КРАКАТА И РЪЦЕТЕ

Заповядайте на цикъл от два уъркошопа, фокусирани върху ставите на краката и ръцете, който ще проведе сертифициран Айенгар йога преподавател Полина Маринич.

Място – Йога студио „Надежда“, Пловдив
10 март от 17.00 до 20.00 часа
11 март от 10.00 до 13.00 часа

Краката са нашата основа в повечето асани, а основата трябва да бъде стабилна, за да бъде стабилна цялата асана. От работата в ръцете зависи състоянието на врата и гръдния кош. Внимателната и прецизна работа на крайниците осигурява безопасното изпълнение на асаните. Взаимодействието между ставите подобрява стойката и осигурява стабилност в тялото и ума. 
В организираните два последователни уъркшопа ще разгледаме основите на Айенгар йога практика и ще се запознаем отблизо с предимствата на този стил, който придобива все по- голяма популярност в световен мащаб, заради специалния подход към всеки човек.

Полина Маринич е сертифициран преподавател по Айенгар йога, основател и преподавател на студио “Айенгар Йога 108” в София, автор на статии в списание “Йога за всички”. Практикува Айенгар йога от 2003 г., преподава от 2010 г. Обучава се в различни страни от водещи преподаватели по този стил.

Цена- 90 лв. за двата модула
Запишете се предварително, местата са ограничени!
Лице за контакт: Надежда Маслева, тел.:0879 66 66 39

Етерични масла за всеки ден, 24.02.18

oilsЕтеричните масла могат да са наши верни съюзници в делника и да ни помагат да овладеем най-различни състояния на тялото и ума. Те намират място в домашната козметика и кухня, в йога залата. Ако се питате, как е възможно това - потърсете отговора във вековните традции в употребата на етеричните масла и във физиологията на нашето тяло.

Лектор: Десислава ел Хаким (doTERRA wellness advocate)


"Ползвам етерични масла от над 2 години - време, през което имах многократна възможност да се уверя в изключителната им сила. Така се появи и желанието да споделям опита си с другите."

Дата: 24.02.18, време: 12.00 - 14.00

такса: 20 лв.
записване на тел.: 088 956 8184

място: "Айенгар Йога 108" София

Практика за корема и тазовото дъно, 24.03.18

Abdominal SofiaТози уъркшоп може да бъде интересен и за хора, които имат проблеми с мускулите на корема и тазовото дъно, и за преподаватели, които работят с такива хора, и за всички практикуващи, които се интересуват с тази тема и искат да пазят здравето на абдоминалната област. Ще започнем от релаксация и ще развиваме практиката от по-меки и по-леки упражнения и асани към тези, които натоварват и развиват дълбоките мускули на корема, гърба и тазовото дъно.
Възможни проблеми, при които уъркшопът може да бъде особено актуален: диастаз, отпуснати органи в тазовата област; слабост на мускула на перинеума и коремните мускули; инконтиненция; заболявания на червата (запек, тежест, подуване); хемороиди; болки в кръста или таза; възстановяване на организма след цезарово сечение или коремни операции.
Полина Маринич е сертифициран преподавател по Айенгар йога, работеше и като куратор на проекта YogaMummy, който помага на жени да се възстановяват след раждането. 

ВНИМАНИЕ: практиката не е подходяща по време на бременност, не се препоръчва по време на менструация.

Дата: 24.03.18, време: 10.00 - 13.00, цена: 40 лева
Изисква се предварително записване по тел. 088 956 81 84

Цикъл на уъркшопи "ЗДРАВИ СТАВИ НА КРАКА" с Полина Маринич

20120120 DSC1306

„Айенгар йога 108“ организира цикъл от уъркошопи фокусирани върху ставите на краката, който ще проведе сертифициран Айенгар йога преподавател Полина Маринич

 

Краката са нашата основа в повечето асани, а основата трябва да бъде стабилна за да бъде стабилна цялата асана. В организираните 3 последователни уъркшопа ще разгледаме детайлно частите на краката – ходила и глезени, колена, тазобедрени стави, ще видим как си взаимодестват и как действията в една част на крака влияят на останалите части, ще обединим тези действия в едно цяло за да разберем работа с целите крака като стигнем и до кръста. Ще разгледаме и някои здравословни проблеми при тези стави, така че уъркшопите са подходящи и за хора с проблем /при по-сериозни диагнози, обадете ми се предварително/.

 

  1. Ходила и глезени — 07 октомври, 10.00 — 13.00

  2. Колена — 21 октомври, 10.00 — 13.00

  3. Тезобедрени стави — 04 ноември, 10.00 — 13.00

Цена: за един уъркшоп – 40 лева, за два – 75 лева, за три – 105 лева

 

ЗАПИШЕТЕ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Семинар с Олга Звонцова (Senior Intermediate 2), 9-10 септември 2017

Olga ZvontsovaОлга Звонцова е преподавател по Айенгар йога на много високо ниво — Senior Intermediate 2. От 4 години преподава из България, но в София ще проведе занятията си на първия път. 
Олга практикува Айенгар йога от 1999 година, преподава от 2003 и продължава да се учи, редовно ходи в Пуна, в Института по Айенгар йога, посещава семинари на най-опитните преподаватели в света и се обучава на интензивните часове за преподаватели на най-високо ниво в Германия. 
От 2014 Олга провежда учителски курс по Айенгар йога в Варна, където обучава българските студенти от различни градове на държавата.
Тя обикаля света със своите уоркшопи, обучава последователи на метода в Русия, България, Турция, Чехия, Италия, Германия, Индонезия и Непал.
 
Нейното преподаване стига до по-фини нива и съчетава не само ясни и ефективни инструкции за изпълнение на асани и пранаями, но и елементи на йога философия, което донася по-дълбокия смисъл на практиката. 
 
Събота, 9 септември 
09:00 – 12:00
15:00 – 17:00
 
Неделя, 10 септември
09:00 – 12:00
 
Цена при предварително плащане (до 08 септември)
Цена на целия семинар – 150 лева, 
Само събота – 100 лева, 
Едно 3-часово занятие – 60 лева
едно 2-часово занятие – 50 лева
 
След предварително плащание при отмяна на участието преди 25 август се връща 50% от платена такса, 25 - 30 август - 30%, след 30 август парите няма да се връщат.
 
МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! Изисква се предварително записване. 
 
Ако има места към началото на семинара, цена при плащане в деня на занятието: целия семинар – 170 лева, само събота – 120 лева, едно 3-часово занятие – 70 лева, едно 2-часово занятие – 60 лева.
 
Записване и информация - Полина Маринич, 0889568184.

Уоркшоп с Владимир Жандов, Junior Intermadiate 3

Дата: 03 юли 2017 (понеделник)VladimirJandov1

Време: 18.00 - 21.00

Цена: 60 лева (изискват се предварителнота регистрация и плащането; след 01 юли парите не се връщат)

 

Не пропускайте шанса си да се присъедините к уоркшоп на Владимир Жандов в "Айенгар Йога 108"!
Само едно занятие, 3 часа, през които ще преминем от основите към предизвикателствата: от подравняването на тялото в стоещи асани през усуквания към баланси на ръце :)

Владимир е сертифициран преподавател по Айенгар йога на високо ниво - Junior Intermediate 3. Живее и преподава Айенгар йога в Лос-Анджелес, обучава се при известните преподаватели от САЩ, а неговият старши преподавател е самия Манусо Манос!
От 2001 учи се редовно при семейството на Айенгар в Пуна.
Владимир обикаля света с неговите уоркшопи, стигна дори до Япония, а лятото ще гостува и в България, и, което е важно за нас, че той има българските корени.
Вижте снимките и видеата на този харизматичен преподавател на неговата страница в Instagram - https://www.instagram.com/iyengaryogi/

Семинар "Как да живеем без болка в кръста" с Анна Данилова, Junior Intermediate 1

Дата: 17 юни AnnaDanilova1
Време: 10.00-14.00
Цена: 40 лв

Болка в долната част на гърба — един от най-разпространените проблеми. От нея страдат и тези, които седят по цял ден в офиса, и тези, които се движат активно и спортуват.

Семинарът е посветен на практика в случаите на вече съществуващ проблем както и за профилактика на болките и дискомфорта в долната част на гърба.

Анна Данилова е сертифициран преподавател по Айенгар йога на ниво Junior Intermediate 1. Тя е завършила 4-годишен курс за учители в Москва и редовно се учи в Института по Айенгар йога в Пуна, Индия.


*предварително записване не е задължително

Майски Айенгар йога уикенд в Ковачевица

WP 20160506 18 23 45 ProКаня ви на кратък Айенгар йога-ритрийт в Западните Родопи — село Кавачевица.

През майските празници, от 6 до 8 май, ще имаме 12 часа йога-практика на едно красиво и спокойно място в планина, в прекрасна зала за практиката. Ще правим йога, ще се разхождаме на чист и свеж въздух, ще се храним с вегетарианска храна. Един прекрасен шанс за откъсване от динамичното ежедневие и възстановяване на силите с йога практика сред природата.

Село Ковачевица е запазило автентичния си вид от 18-19 век и е едно от най-известните и красиви български села. Очарова не само с красивата природа, която го заобикаля, но и с добре запазени къщи, които са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само най-високите последни етажи са от дърво. Ковачевица е архитектурен резерват, и е запазила живописната си възрожденска архитектура.

Програма на йога практиката:

прочети повече